"munkaruhában" :) |
HajniZoliék Sarokkonyhájában találtam ezt a tuti receptet, nagyon puha, nagyon sajtos, nem kell olajban sütni, szóval tökéletes :) Ha már ilyen jól sikerült, el is vittük hajókázni, mert többszöri próbálkozás után végre sikerült mennünk a BKV-hajóval. Városnéző programként az Árpád-hídtól a Kopaszi-gátig folydogáltunk, próbáljátok ki Ti is, kicsit más szemszögből lehet látni a várost.
Hozzávalók:
20 dkg feta sajt
15 dkg liszt
2,5 dl tej
8 dkg vaj
4 tojás + 1 sárgája
fűszerek (nálam: só, fokhagymás só, grillfűszer)
Elkészítés:
A tejet a vajjal felforraljuk.
Beletesszük a lisztet és addig kavarjuk, amíg el nem válik az edény falától. Nekem ez rögtön megtörtént, azt hittem, ez egy komolyabb "beavatkozás" lesz :)
Levesszük a tűzről és kis hűlés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket és az összemorzsolt sajtot.
Sütőpapíros tepsibe 2 teáskanál segítségével kis halmokat formázunk.
A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.
megkínáltuk a kacsákat is sajtfánkkal ...
... de nem kértek belőle :(
mennyi a liszt? :)
VálaszTörlésUpsz, az kimaradt, 15 dkg liszt kell bele. Köszönöm, hogy szóltál!
TörlésNagyon örülök, hogy ízlett! Milyen világ járt ez a fánk, még hajókázni is volt:-)
VálaszTörlésHat, ez tenyleg a legjobbak között van sós kategoriaban! :)
Törlésmég egy kérdés: vajon van egy édes verzió is?
VálaszTörlésÉdes-sós változatot el tudok képzelni, pl. mindegyikbe egy kis darab almát csomagolni ... :) Meg diót mellé hmmm ... :)
Törlés