Nagyon tömény. Nagyon finom. Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon megtöredezett a teteje felvágásnál. Nagyon gyorsan elfogy ...
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
30 dkg cukor
6 tojás
Elkészítés:
A csokit vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztjuk.
A lisztet, cukrot, tojást habverővel addig keverjük, amíg világosabb massza nem lesz.
Az olvadt, lehűlt csokit hozzákeverjük óvatosan.
Sütőpapíros kb 26 cm-es formába öntjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük (nekem 35 perc elég volt).
Kihűlve szeleteljük.
A belseje nagyon tömény, krémes állagú.
Forrás: http://stahl.hu/hu/recept/desszert/Toszkanai_csokitorta
Imádom az ilyen nagyon csokis sütiket:)) Mentve!
VálaszTörlésNem csoda, majdnem brownie ... :)
TörlésEl is készült, nagyon finom!:)
TörlésNálatok is fénysebességgel fogyott? :)
TörlésNagyon jól néz ki. :-)
VálaszTörlésEnnyi "nagyon" után muszáj lesz kipróbálnom! :-) Tényleg jó csokisnak látszik, nem hajaz egy kicsit a Sacherra?
VálaszTörlésMost erre az lenne a jó válasz, hogy "De, nagyon!" :)
TörlésDe emlékeim szerint annak nem ilyen tömény/tömör a tésztája, meg egy kicsit több folyamatból áll elkészíteni.
Köszi, feltétlenül megsütöm valamikor! :-)
TörlésEgy "i" betűt vegyél ki a címből. NEM toszkániai, hanem toszkánai. :-)
VálaszTörlésÉn is csináltam már, brutál finom. :-)))
Uppsz, tényleg, köszi, hogy szóltál :)
TörlésMMMM....brutális:)
VálaszTörlésEz a NAGYON toszkán csokitorta nagyon bejön nekem!!! :P
VálaszTörlésNAGYON ajánlott kipróbálni! :)
TörlésSzia Linya
VálaszTörlésEz a csokitorta nagyon finom lehet! Azt hiszem ki fogom próbálni:))) Nem is tudom hogyan lehet h én eddig még nem olvastam a blogodat! De majd ez után...:)
Judóca! Köszönöm és várlak szeretettel! :)
VálaszTörlés