2012. augusztus 13., hétfő

Rumosdiótorta




Meglepetéspiknikre készültünk lánybúcsú alkalmából, erre sütöttem ezt a tortát.

Hozzávalók:
1 bögre durvára darált dió
1 bögre cukor
2 tojás
10 dkg étcsoki feldarabolva
1/2 bögre mazsola - én kandírozott narancshéjat használtam
1 dl rum 
3 ek liszt
1 csipet sütőpor
tetejére lekvár

Elkészítés:
A mazsolát (narancshéjat) rumba áztatom.
Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt).
Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.




Forrás: http://gasztro.rubineszter.com/2010/09/rumosdiotorta.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...