A Kifőztük 2013. májusi számában Szepykétől szép színes kekszeket láttam, amikhez - számomra érdekes módon - pudingport kellett adni, ezzel kapták meg a kekszek a színüket és ízüket. Eredetileg más formát szántam a kekszeknek, de mivel kicsit törékeny a tészta, nem tudtam úgy formázni, ahogy szerettem volna, ezért "designt" kellett váltanom, így lettek csíkosak.
Hozzávalók:
30 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 ek vaníliás cukor
30 dkg liszt
3 tasak különböző ízű (és színű) főzös pudingpor (nálam: vaníliás, csokis, epres)
Elkészítés:
A pudingporok kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk.
3 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Az adagokba belekeverjük a különböző pudingporokat.
Kb. olyan szélesre nyújtjuk a tésztákat, mint a süteményszaggatónk szélessége. Viszont kicsit vastagabbra hagyjuk (kicsivel több, mint 1 cm).
Késsel felvagdossuk nagyjából egyenlő csíkokra.
Felváltva szorosan egymás mellé pakolgatjuk a különböző színeket.
Kis lapogatással (nyújtással) egymáshoz préseljük a csíkokat. Én csak kézzel megnyomkodtam egy kicsit.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kekszeket.
A leeső szélekből márványmintás kekszek készültek.
180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt kisütjük (ne süssük túl, mert kiszárad!).
Jól záródó dobozban tárolható.
kis ajándék szüli- és névnapi "koccintáshoz" felespohárban |
kekszek a pikniken |
Nekem direkt tetszik így, csíkosan, nagyon helyeskék lettek! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Hankka! :)
TörlésDe helyesek! Most találtam meg ezeket a cuki csíkos kekszeket!
VálaszTörlésKöszönöm, Marisz! :)
Törlés