Flóránál találtam rá a hamis marcipán receptre, amiből nálam szaloncukor lett.
Abszolút marcipán íze van :)
Hozzávalók:
1 dl tej
35 dkg kristálycukor
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
2 tk mandulaaroma
gyúráshoz:
porcukor
keményítő
Elkészítés:
A tejet felforralom a cukorral, majd apránként hozzákeverem a kétféle lisztet és kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Hűtőben pihentetjük.
Keményítős porcukorral átgyúrjuk és lehet formázni.
Olvasztott csokival húztam rá csíkokat.
Ugye, hogy milyen sokféleképpen lehet felhasználni? :) Nagyon ötletes!
VálaszTörlésFlóra, azt próbáltad már, hogy be lehet-e vonni vele süti/torta tetejét még dermedés előtt, úgy, hogy ráöntöd? Ezt szeretném kipróbálni legközelebb :)
VálaszTörlésNagyon guszták, csorog a nyálam!:)
VálaszTörlésKellemes Ünnepeket kívánok!:)
Linyah, így még nem próbáltam, de jó ötlet! Én egy tortát vontam be vele úgy, hogy előtte kinyújtottam, aztán ráfektettem, mint a sima marcipánt.
VálaszTörlésGondoltam, ezt a nyújtásos dolgot megspórolom és kiiktatom, mint hibalehetőséget ... :) Mármint nekem hibalehetőség lenne ...
VálaszTörlésSzerintem baj nem lehet belőle, csak le ne folyjon a tortáról (bár annyira meg nem folyékony). Majd számolj be róla, ha kipróbáltad! :))
VálaszTörlés