2013. július 2., kedd

Lemonopita - görög citromos pite


Egy újabb "savanyúság" :)

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg búzadara
20 dkg cukor
2 kk szódabikarbóna
2,5 dl natúr joghurt
3 tojás
1 citrom lereszelt héja + a fél citrom leve
csipet só
sziruphoz:
2-3 citrom leve és lereszelt héja
15 dkg cukor
3 dl víz

Elkészítés:
Kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a joghurtot, cukrot, sót és a citrom levét és héját.
Ehhez adjuk a liszt, búzadara és szódabikarbóna keverékét.
Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntjük (én egy 20x30 cm-es tepsiben sütöttem).
160 °C-ra előmelegített sütőben 30-45 percig -tűpróbáig - sütjük.
Ha betettük a sütőbe, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat összeforraljuk pár percig.
Amikor kisült a tészta, villával megbökdössük úgy, hogy ne szúrjuk át teljesen az aljáig.
A szirup felét forrón ráöntjük és alufóliával letakarjuk, így hagyjuk állni egy negyed órát.
Utána ráöntjük a szirup maradék részét, amint kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. egy órára, utána fogyasztható.





Forrás: http://sarti-info.hu/gorogorszag/gasztronomia/citromos-pite-lemonopita.php

1 megjegyzés:

  1. Úgy érzem, kénytelen leszek ezt a jó kis savanyúság receptet lementeni magamnak :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...