Nem gondoltam volna, hogy az
intelligens krémest még tovább lehet egyszerűsíteni, de kiderült, hogy mégis:
Hozzávalók:
75 g liszt
110 g cukor
100 g kókuszreszelék
4 tojás
1 tk vaniliakivonat
125 g olvasztott vaj
0,5 l tej
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Mindent összekeverek és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kész). Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.
3 réteg képződik, felülről lefelé: kókuszos, krémes és egy keményebb pudingszerű.
Van, aki darált mandulával (40 g mandula és 60 g kókuszreszelék) készíti, én darált dióval is kipróbáltam, anélkül jöbban ízlett.
A receptet hol találtad?
VálaszTörlésŐszintén szólva nem emlékszem, kijegyzeteltem gyorsan, aztán már sütöttem is :)
VálaszTörlésDe most utánanéztem, a neten található receptek egy része Lúdanyót adj meg forrásként, aki az Old-fashioned desserts c. szakácskönyből sütötte.
http://ludanyo.blogspot.com/2009/06/lehetetlen-pite.html
Wow, ez de jól hangzik...és persze jól is néz ki :)
VálaszTörlésSzia! :) Had kérdezzem meg, a sütőformát ki kell vajazni vagy valami? :)
VálaszTörlésIgen, vajazd ki, aztán lisztezd is meg. Sütőpapírral is próbáltam már, de úgy nem sült meg eléggé az alja, nem lett tartása.
TörlésKöszönöm! :) És ilyen fehér porcelános bigyóban, ami hő álló lehet csinálni? :) Mert anyunak van valami ilyenje, és amikor megtaláltam ezt a receptet úgy megörültem és egyből arra gondoltam... Vagy Te miben szoktad csinálni? :)
TörlésEkkora mennyiségből én jénaiban csináltam, a duplát rendes tepsiben, a tepsiben szilárdabb lesz az alja, attól függ, hogy szeretnéd. Ha tányéron kínálod villával, akkor jobb/finomabb lehet a jénais/porcelános, ha szeletben és kézzel eszitek, akkor praktikusabb, ha van egy kis alja.
TörlésKöszönöm! Már nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz, pénteken fogom majd elkészíteni :)
VálaszTörlésMajd számolj be, hogy ízlett :)
TörlésJaj, nagyon finom lett! :) Elsöprő sikere lett a családban :) Csináltam is róla képet. De nekem kicsit tovább kellett sütni, mint 45 perc. :) Úgy örülök, hogy rábukkantam a receptre, a muffin mellett már más sütit is tudok sütni. :)
VálaszTörlésDe jóóó, örülök, hogy jól sikerült :) Nézz szét a többi recept között is, én csak ilyen egyszerűeket csinálok, maximum nem egyszerűnek néznek ki ;-)
TörlésNagyon tetszik nekem ez a lehetetlen pite. :) Épp a napokban készítettem őszibarackos clafoutist, valami ilyesmi az is, és ízlett. :) Ahogy nézem a mennyiségeket a receptednél, úgy látom, hogy meg lehet sütnöm a 25 centis piteformámban... Te is úgy látod, hogy nem sok bele ez a "cucc"? :)
VálaszTörlésLehet, hogy a piteformának a pereme nem lesz elég magas ehhez, mert elég folyékony a "cucc" :) és kilötyöghet, mikor teszed be a sütőbe.
TörlésMegcsináltam a sütit, lehet, hogy kisebb edényben kellette volna, mert nem igazán látszik a réteg. Kicsit nekem is tovább kellette sütni, hogy pirult legyen egy kicsit a tetején a kókusz.
VálaszTörlésTe mekkora átmérőjű edényben sütöd, mert egy kicsit lapos lett.
En ezt egy kb 20x30 cm-es jenaiban sutom. Egyebkent ennel is, meg az intelligens kremesnel is (ami nagyon hasonlo ehhez, csak kulon fel kell verni a tojasfeherjet) valtozoan jelennek meg a retegek a kulonbozo suteseknel, hol egyik reteg nagyobb, hol masik, neha az egyik csak egy vekonyabb csik lesz ... Gondolom, tojasnagysagtol, evokanalnagysagtol is fugg ...
Törlés