2013. március 15., péntek

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?



A választ az ovocledidin-17 nevű fehérje vizsgálata adta meg, ami a tojás kemény héjának kialakulásáért felel. A kutatók azt találták, hogy ez a vegyület csak a tyúk szervezetén belül termelődik, tehát tyúknak előbb kellett lennie, mint tojásnak, így az első csirkék nem tojásból keltek ki, hanem más úton jöttek a világra. Brit tudósok szerint ... :)

Ezen a kérdésen a húsvéti hidegtálhoz passzoló tojás-tyúk készítése közben is elmélkedhetünk :) Bár sok időnk nem lesz, pár perces munka csak.

Megfőzzük a tojást, meghámozzuk, tojástartóba (khmm, nálam felespohár ... :D) állítjuk.
Répából kiszabjuk a taréjt, csőrt, a szemek lehetnének borsból (ha lenne itthon). Kis bemetszést ejtük késsel a taréj és csőr helyén, beleállítjuk az "alkatrészeit" és kész.

Bár nem is édesség, de még sütve sincs, azért legalább "pofás" a SAD! Face control!-os fordulójának megfelelően :) Gyertek játszani!

Itt meg megnézhetitek a korábban készült édes "csirketortámat".

2 megjegyzés:

  1. szemnek lehet tenni fekete bor szemeket is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, en is ugy terveztem - irtam is -, hogy borsbol lesznek a szemek, de nem volt itthon ...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...