2011. április 12., kedd

Sziruppal öntözött rózsa


Hozzávalók:
tésztához:
2,5 dl liszt
1,25 dl búzadara
0,4 dl olaj
1 kis doboz joghurt
6 dkg margarin
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
sziruphoz:
3,75 dl víz
3,75 dl cukor
fél citrom leve

Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük.
A szirupot forraljuk kb 5 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra (kb 2 mm) nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. Egyet feltekerek, majd köré csavarok még kettőt. Kicsit meg kell nyomkodni a szélsőt, hogy rendesen rátapadjon a többire (különben sülés közben leválhat a szirom). Középen keresztben kettévágom, így a "talpára" állítom és a szirmokat kissé kihajtom.
Előmelegített 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm.
Forrón ráöntözöm a szirupot, majd még többször is megismétlem, hogy mindenhova jusson. Nekem volt, hogy egy egész éjszaka állt a szirupban.

Különleges ízű, állagú és formájú édesség. Köszönet érte Elifnek! :)

Konyhalál Facebook oldal: itt :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...