Az úgy volt, hogy Annamarival, a Rozmaring & Csokoládé írójával már régóta próbáltunk időpontot egyeztetni, merthogy nyertem nála (amit csak az utolsó utáni pillanatban vettem észre ...), de nehezen akart összejönni az "átadás-átvétel". Aztán ma sikerült, bár nem úgy, ahogy terveztük, csak egy villámlátogatás lett belőle. Annamari, mégegyszer köszönöm szépen az ajándékokat, már vannak is tervek, mit mire fogok használni :)
Mindenképpen szerettem volna én valamit adni viszonzásul, így esett a választásom Főz és fecsegnél a narancsos kekszre.
Hozzávalók:
17 dkg darált dió (eredetileg őrölt mandula volt a receptben)
20 dkg kristálycukor (legközelebb elég lesz szerintem kevesebb is)
22 dkg liszt
4 narancs reszelt héja
1 ek citromlé
10 dkg vaj
1 tojás
Elkészítés:
A vajat a cukorral, narancshéjjal, citrommal és tojással összekevjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a diót (mandulát). Összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk min. 1 órára.
Hűtés után kb 5 mm-es szeletekre vágjuk (nekem nem lettek olyan szépek, kézzel kicsit utána kellett igazítani, hogy kör alakúak legyenek).
170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, úgy, hogy világos maradjon az alja (légkeverésesben kb 12 perc, nálam kb 16 perc volt).
Némelyik sütés után plasztik csokiból kapott arcot, a többi "pofátlan" maradt :)
Szerintem nagyon finom (bár mandulával még nem kóstoltam), a belseje kissé puha, nem száraz.
Facebook oldal: Konyhalál
Facebook oldal: Konyhalál
váááááá, mint egy szobor! :) |
kis ajándékcsomag |
Annamaritól naaaaaaaaaagy ajándékcsomag :) |
Nagyon jól hangzik és guszták a kekszek! Gratulálok a hasznos és szép ajándékaidhoz!
VálaszTörlésjaj, de kedves vagy Linda, köszönöm ezt a bejegyzést! S íme ismét a kismadár!!!!!!!!! :-)
VálaszTörlésNe haragudj a röpke találkozás miatt, én már ennek is nagyon örültem. Végre, legalább tudtunk találkozni!
Elolvad a hó, s tervezünk egy hosszú kávézást...espressoval :-) - egy hatalmas nagy beszélgetéssel!
Biztosan finom lehetett dióval is, ráadásul mókásak is!:)
VálaszTörlésÉva
Nagyon jól néznek ki, ezt is felveszem a lassan ijesztő hosszúságú kipróbálandók listájára! ;-)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!
VálaszTörlésZsuzsa, nálam egy teljes fiókot megtöltenek a nagyrészt blogokról kinyomtatott receptek, van miből válogatni :) És mindig jönnek hozzá újabbak :)