2013. március 26., kedd

Almás zabfalatok - Blogkóstoló


A Blogkóstoló 8. fordulója Hanihoz került, aki Rebarbarát, a Napfény és fűszer blog íróját sorsolta nekem kóstolásra, vagyis hogy szétnézve nála válasszak valamit kipróbálásra. Sok mindent kóstoltam volna, de aztán a választottam a Zabfalatok itthon recept lett. Már régóta szemeztem a Győri Édes almás Zabfalatokkal a boltokban, de ez az egyfajta mindenhol lényegesen drágább, mint a többi. Aztán nemrég teszteltem és tényleg nagyon finom (kellett nekem megkóstolni ... :)). Most sok almaszirommal ezt próbáltam reprodukálni, szerintem egész jól sikerült.

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
7 dkg zabkorpa (ehelyett én sima lisztet használtam)
10 dkg aszalt gyümölcs (nálam sok almaszirom és némi datolya)
5 dkg darált dió (nálam volt az 10 is ...)
2 tojás
15 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor (Rebarbara 8 dkg barna + 8 dkg fehér cukrot írt)
15 dkg liszt
1 citrom héja és fél citrom leve
2 kk szódabikarbóna

Elkészítés:
Mindent jól összekeverek.
Gombócokat gyúrok, amiket összelapítok.
Sütőpapíros tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütöm.





4 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy találtál valamit nálam :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt nekem is ki kell próbálnom, nálam is szeretik a zabfalatokat a gyerkőcök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jóóó sok aszalt gyümölccsel! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...