2013. április 2., kedd

Lemon curd


Kellett egy jó lemon curd recept sütibe és mivel korábban láttam, hogy van tojás nélküli változata is, gondoltam, kipróbálom azt. De aztán mindenhol a Jamie Oliver-féle recept bukkant fel, aki tett bele fehérbort is, nekem meg valahogy úgy tűnik, a bor elrontaná a jó kis citromos-savanyú ízét, úgyhogy végül maradtam a tojásos változatnál, abból is az Édesem-félénél, amit a cupcake-tanfolyamon ki is próbáltunk.
Most is abszolút bevált :) Annyit változtattam rajta, hogy a végén kevertem bele némi citromlében elkevert keményítőt, mert nem akartam, hogy kifolyjon a tészta közül. A nagyon részének mondjuk nem volt esélye erre, mert én faltam fel minden nélkül :)

Hozzávalók:
2 nagy citrom leve és héja
3 tojás, enyhén felverve
200 g cukor
85 g vaj

Elkészítés:
A citromok levét és héját a többi hozzávalóval együtt folyamatosan kevergetve addig főzöm alacsony hőfokon, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy a fakanálra rátapad. Én itt kevertem hozzá a citromlében elkevert keményítőt, de ez nyilván kihagyható, a krém sűrűsége úgyis a tojások és citromok méretétől is függ.
Kóstolás címén a felét kikanalazzuk azonnal. Lehűtve fogyasztjuk. 

Korábban készítettem narancs curdot is, az is ugyanilyen finom :)



4 megjegyzés:

  1. Ki kell próbálnom, imádom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, nekem is kellene csinálnom újra ... :)

      Törlés
  2. Biztosan finom, most hallottam róla először.Biztosan ki lesz próbálva.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...