Nem is szeretem a céklát.
Ennek némileg ellentmond majd a következő néhány bejegyzés ... :)
Azt történt, hogy 2-3 hónapja egy beszélgetés közben a srácok elkezdtek áradozni arról, hogy milyen finom céklapörköltet ettek egy ismerősüknél és majd elkérik a receptet és főznek ők is (
Ezek mellett született pár egyéb "céklásság", de erről majd később ... Sőt, Kaliforniába költözött barátaink is beszálltak a virtuális céklázásba egy céklás lazaccal:
A céklapörkölt elkészítésénél én csak kuktáskodtam, a főszakácsok a srácok voltak :)
A rendkívüli jelenséget természetesen meg kell örökíteni :)
A recept - kissé megviselten :)
Hozzávalók:
(8 emberre ennek a 3x-osával számoltunk)
1 nagyobb cékla
2-3 fej közepes vöröshagyma
1-2 kávéskanál őrölt paprika
só
bors
őrölt köménymag
olaj
Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.
Beleteszünk 1-2 kávéskanál őrölt pirospaprikát.
A céklát felkockázzuk vagy -csíkozzuk.
Használjunk gumikesztyűt, különben:
Hozzáadjuk a hagymához a céklát és annyi vízzel felöltjük, hogy ellepje.
Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Lefedve pároljuk, amíg puha nem lesz. Időnként megkevergetjük.
A kukta feladata kevergetés közben a védőital biztosítása a szakácsok számára :)
Nemzetközi zsűrink van: közben Kaliforniából is csekkolják a barátok iPaden, hogy megfelelően néz-e ki a pörkölt :)
Ilyen jó lett:
Folytatás következik ...
Tényleg bizarrul hangzik, muszáj kipróbálnom!!! :-D
VálaszTörlésUgye? :) Éljenek a bizarrul hangzó kaják! :)
Törlés