Még mindig itthon "nyaralok". Ezt ugyan már nem lázasan, de azért salsa lázban és még betegen sütöttem. Szerencsére gyorsan megvan. És nagyon finom!
Hozzávalók (24 cm-es piteformához):
3 dl tejszín
5 dkg vaj
13+5 dkg cukor
10 dkg liszt
50 dkg savanykás alma
1 tk fahéj
1 kk só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A 13 dkg cukorból világos karamellt készítünk (rázva, nem keverve ;-)). Ehhez adjuk a vajat, majd a tejszínt (sisteregni fog). Kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha feloldódott a karamell, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Az almát megpucoljuk és 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben az 5 dkg cukorból is karamellt készítünk, ehhez adjuk az almakockákat. Addig sütjük együtt őket, amíg az alma meg nem puhul kissé. Ekkor megszórom fahéjjal és összeforgatom.
A kihűlt tejszínes karamellel habverővel alaposan elkeverjük a lisztet, sót és a tojásokat.
Kivajazott, kilisztezett piteformába öntjük. A tetejére egyenletesen rászórjuk az almát.
160 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Forrás: http://flat-cat.hu/2009/08/25/vajkaramellas-pite-fahejas-karamellas-sult-almaval/
Johet egy szelet :)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésRecept mentve. Köszi. :)
Finom lehet!!!!
VálaszTörlésTenyleg nagyon finom volt, nagyon ajanlom kiprobalasra :)
VálaszTörlés