2012. május 14., hétfő

Banános süti karamellás szósszal





Ez egy olyan recept, amit KÖTELEZŐ kipróbálni azoknak, akik szeretik a banánt! :) Nagyon finom, szaftos, intenzíven banánízű tészta és alatta a "magától" képződő szósz ...
Láttam már ezt a sütit/receptet a tévében, de sajnos nem az elejétől, úgyhogy nagyon örültem, amikor megtaláltam Évánál a Fakanál blogban, itt derült ki számomra, hogy Rachel Allen receptje.
Volt már nálam is egy hasonló ráöntős módszerrel készülő édesség: Csokitorta saját levében.

Hozzávalók:
tésztához:
12,5 dkg liszt
3 tk sütőpor
egy csipet só
10 dkg kristálycukor
1 tojás
8 dkg olvasztott vaj
2 kisebb érett banán
2 dl tej (én 1 kókuszos görög joghurtot és egy fél doboz cukrozatlan sűrített tejet használtam, mert meg volt bontva és el kellett fogyasztani)
szószhoz:
2 dl víz
1 ek golden syrup (nálam méz)
kb 10 dkg barna cukor

Elkészítés:
A tésztához a folyékony hozzávalókat elkeverem, hozzáadom a liszt-sütőpor-cukor keverékét, majd a villával pépesített banánt. Beleöntöm egy jénai tálba.
A sziruphoz valókat felforralom és a tésztára kanalazom. Nem kell összekeverni! Úgy tűnik, hogy nem fog működni, illetve ha mégis, akkor sokkal kevesebb folyadékkal, de így lesz jó! :)
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütöm. A tészta alatt ott lesz a karamelles szósz.






4 megjegyzés:

  1. Hmmm, banán karamellel... Igazán csábító!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez az önmagától képződő szósz naggggggyon brutál. Igazából pont kész is lenne,mire mennem kell dolgozni....:)))

    VálaszTörlés
  3. Akkor hajrá! :) 10 perc alatt megvan a tészta, utána már csak várni kell a sülésre :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...