2011. március 31., csütörtök

Intelligens krémes



Hozzávalók:
8 tojás
12 ek liszt
15 dkg margarin
30 dkg cukor
4 cs vaníliáscukor
1 l tej

Elkészítés: 
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet. Végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjékkel.
Kivajazott, kilisztezett normál méretű tepsibe öntjük (én itt rontottam el első két alkalommal, mert lehetőleg mindenhez sütőpapírt használok, hogy minél kevesebbet kelljen mosogatni :), de azzal itt nem szilárdult meg eléggé a süti alja).
Hideg sütőbe tesszük, 200 °C-on kb fél órát (nekem kissé túlzottan megsült a teteje), majd 100 °C-on még 1-1 és negyed órát sütjük, addig, amíg megmozgatva már nem hullámzik.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk (ezt még eddig egyszer sem sikerült megvárnom :D).
3 rétegnek kell elkülönülnie, alul egy keményebb pudingszerű, középen egy krémes, felül egy szivacsos habos réteg lesz. 


3 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam és nagyon fincsi lett, köszi a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, nekem is "ki kéne próbálni" már újra ... :) Örülök, hogy ízlett :) Nálunk ez a recept végigsöpört az ismerőseim körében, annyira bejött mindenkinek :)

      Törlés
  2. Kedves Linyah, itt is köszönöm a receptet, ezt választottam a blogkóstolóra! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...