2012. február 8., szerda

Csokitorta saját levében





Hozzávalók:
tésztához
1 bögre liszt
1 tk sütőpor
1/4 bögre kakaópor
3/4 bögre cukor
1/2 bögre tej
5 dkg olvasztott vaj
csokiöntethez:
3/4 bögre barna cukor
1/4 bögre kakaópor
1 és 1/4 bögre forró víz

Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.
Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük. Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.
Kb 200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem "hullámzik" a teteje).
Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.


Forrás: Szalay Könyvek: Sütemények

6 megjegyzés:

  1. Tyű, de jó kis recept!
    Guszta nagyon :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Bizti fincsi.

    VálaszTörlés
  3. Adél, Ibcsi, köszönöm! Tényleg érdemes kipróbálni, ez is ilyen 5 perc alatt összedobható, csak a sütést kell kivárni.
    Legközelebb lehet, hogy az öntethez víz helyett narancslevet használok, az sem lehet rossz ... :)

    VálaszTörlés
  4. Jó kis csokis recept! Örülök, hogy neveztél a játékban! Már ki is tettem! Köszi! Sok szerencsét!

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem a hétvégén. Isteni finom lett! Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...