Uhh ... hát ez nagyon finom! :) Én nem szeretem a sárgarépát, csak nyersen, de ez ízlik.
Hozzávalók:
1 csésze cukor
2 csésze víz
2 ek méz
30 dkg sárgarépa
diónyi gyömbér (ezt én kihagytam)
Elkészítés:
A répát feldaraboljuk gyufányi vastagságúra (ha srégen vágjuk, hosszabb szeleteket kapunk).
A cukrot a mézzel és a vízzel feltesszük főni, ha forrásban van, akkor beledobjuk a répát és addig főzzük, amíg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc), ezután leszűrjük és sütőpapíron hagyjuk száradni.
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/3148-kandirozott-sargarepa-recept-.html
Én is csak nyersen eszem meg. :) Nagyon jó a recept, ez is elmentve!
VálaszTörlésNagyon tetszik a recepted, felvettem a kipróbálandók listájára! :-)
VálaszTörlésNézz be hozzám, van számodra egy meglepetésem. :)
VálaszTörlés