2012. február 9., csütörtök

Kandírozott sárgarépa





Uhh ... hát ez nagyon finom! :) Én nem szeretem a sárgarépát, csak nyersen, de ez ízlik.

Hozzávalók:
1 csésze cukor
2 csésze víz
2 ek méz
30 dkg sárgarépa
diónyi gyömbér (ezt én kihagytam)

Elkészítés:
A répát feldaraboljuk gyufányi vastagságúra (ha srégen vágjuk, hosszabb szeleteket kapunk).
A cukrot a mézzel és a vízzel feltesszük főni, ha forrásban van, akkor beledobjuk a répát és addig főzzük, amíg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc), ezután leszűrjük és sütőpapíron hagyjuk száradni.

Lehet krémekbe, fagyiba keverni, gyümölcskenyérbe tenni ...

Konyhalál Facebook oldal itt :)







Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/3148-kandirozott-sargarepa-recept-.html

3 megjegyzés:

  1. Én is csak nyersen eszem meg. :) Nagyon jó a recept, ez is elmentve!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a recepted, felvettem a kipróbálandók listájára! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nézz be hozzám, van számodra egy meglepetésem. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...