2012. február 27., hétfő

Almás-fahéjas tápiókapuding


Volt már egy próbálkozásom tápiókapuding témában, de az kb. arra a sorsra juthatott volna, mint a Csengetett, Mylordban Lady Lavenderé ...




Imádom ezt a sorozatot!
Elsőre az enyém rettentően odaégett, fura állagú és ízű lett ...

Nah, de most újra próbálkoztam :)

Hozzávalók:
5 dkg tápiókagyöngy (jobb a kisszemű, persze nekem nagyszemű volt :D)
5 dl tej
3 ek méz
1 nagy alma lereszelve
fahéj

Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt min. fél órára beáztatom vízbe, majd leszűröm.
Forrásban levő tejbe teszem a fahéjjal és folyamatos kevergetés mellett kb. 10 percig főzöm.
A tűzről levéve hozzáteszem a mézet (vagy helyette cukrot) és a reszelt almát és lefedve állni hagyom kicsit.

 Az állaga most is fura (nem megszokott) és nekem maradt 1-2 gyöngy, ami vmi miatt nem puhult meg, de almával és fahéjjal nagyon finom.



Forrás: http://feherfalat.blog.hu/2012/02/22/almas-fahejas_tapioka


1 megjegyzés:

  1. Még sosem hallottam hasonlóról, de finom lehet! A madár látom, elégedett vele... :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...