Volt már egy próbálkozásom tápiókapuding témában, de az kb. arra a sorsra juthatott volna, mint a Csengetett, Mylordban Lady Lavenderé ...
Imádom ezt a sorozatot!
Elsőre az enyém rettentően odaégett, fura állagú és ízű lett ...
Nah, de most újra próbálkoztam :)
Hozzávalók:
5 dkg tápiókagyöngy (jobb a kisszemű, persze nekem nagyszemű volt :D)
5 dl tej
3 ek méz
1 nagy alma lereszelve
fahéj
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt min. fél órára beáztatom vízbe, majd leszűröm.
Forrásban levő tejbe teszem a fahéjjal és folyamatos kevergetés mellett kb. 10 percig főzöm.
A tűzről levéve hozzáteszem a mézet (vagy helyette cukrot) és a reszelt almát és lefedve állni hagyom kicsit.
Az állaga most is fura (nem megszokott) és nekem maradt 1-2 gyöngy, ami vmi miatt nem puhult meg, de almával és fahéjjal nagyon finom.
Még sosem hallottam hasonlóról, de finom lehet! A madár látom, elégedett vele... :-)
VálaszTörlés