2012. január 17., kedd

Csokilekvár





A Kókuszos kekszes szeletnél írtam, hogy kaptam ajándékba csokilekvárt, aminek a receptjét gyorsan el is kértem és én is elkészítettem.
A csokin és a kakaóporon kívül nincs benne más, ami ízesítene, de mégis mintha kicsit konyakmeggyes íz is érezhető lenne benne.


Hozzávalók (2 db 375 ml-es üveghez):
2 púpozott ek kakaópor
kis csipet só
400 ml víz
2 tábla étcsoki (nem kell extra kakaótartalmú)
20 dkg cukor
1 cs dzsemfix szuper vagy extra
5 dkg teavaj

Elkészítés:
A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd visszarakjuk főzni kb. 3 percre.
Tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.
A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj ki is hagyható belőle, akkor kevésbé lesz krémes állagú.
Kb. másnapra válik folyósból zselésebb állagúvá.












4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Az általam rendezett játékon a Random.org segítségével neked Éva blogja jutott.
    őt itt találod: http://takarekoskonyha.blogspot.com/

    Játék határideje Febr.20.

    Sok sikert.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a recept, rögtön el is mentettem! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt muszáj lesz elkészíteni anyukámnak, aki talán még Gombóc Artúrnál is jobban szereti a csokoládét! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is anyukámé lett az első üveg :) (a madáré meg az első kanál... :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...