A Kókuszos kekszes szeletnél írtam, hogy kaptam ajándékba csokilekvárt, aminek a receptjét gyorsan el is kértem és én is elkészítettem.
A csokin és a kakaóporon kívül nincs benne más, ami ízesítene, de mégis mintha kicsit konyakmeggyes íz is érezhető lenne benne.
Hozzávalók (2 db 375 ml-es üveghez):
2 púpozott ek kakaópor
kis csipet só
400 ml víz
2 tábla étcsoki (nem kell extra kakaótartalmú)
20 dkg cukor
1 cs dzsemfix szuper vagy extra
5 dkg teavaj
Elkészítés:
A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd visszarakjuk főzni kb. 3 percre.
Tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.
A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj ki is hagyható belőle, akkor kevésbé lesz krémes állagú.
Kb. másnapra válik folyósból zselésebb állagúvá.
Szia!
VálaszTörlésAz általam rendezett játékon a Random.org segítségével neked Éva blogja jutott.
őt itt találod: http://takarekoskonyha.blogspot.com/
Játék határideje Febr.20.
Sok sikert.
Nagyon tetszik a recept, rögtön el is mentettem! :)
VálaszTörlésEzt muszáj lesz elkészíteni anyukámnak, aki talán még Gombóc Artúrnál is jobban szereti a csokoládét! :-)
VálaszTörlésNálam is anyukámé lett az első üveg :) (a madáré meg az első kanál... :))
Törlés