2012. január 16., hétfő

Ananászos répatorta hamis marcipán "bevonattal"





Flóra hirdetett egy játékot blogja 1 éves szülinapja alkalmából, mely szerint a blogjától ki kell választani egy ételt és elkészíteni. Én a hamis marcipánt választottam, ez ugyan egyszer már szerepelt nálam Hamis marcipános szaloncukor formájában, de most azt próbáltam ki, hogy mutat torta/sütemény tetején.

Hozzávalók:
(1 csésze = kb 230 ml)
2 csésze liszt
1 csésze cukor
3 csésze reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
1 csésze kókuszreszelék (kb 10 dkg)
1 csésze darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
1 csésze ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
1 csésze olaj
fél csésze mazsola
4 tojás
2 tk szódabikarbóna
2 tk őrölt fahéj
1 kk só

Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végén a répát, kókuszt, diót, mazsolát.
Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta).
Ha muffinformában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.

Tej helyett epres gyümölcsjoghurtot használtam, amitől eleve rózsaszínes lett, de tettem hozzá pár csepp piros ételszínezéket. A gyümölcsjoghurttól lett némi gyümölcsös íze is.
Amikor kész lett, rögtön a süteményre öntöttem és elsimítottam.
Kinézetre a fondantbevonathoz hasonlít.

a torta díszítése színes kristálycukorral capuccinodíszítő sablon segítségével






http://florakonyha.blogspot.com/2011/12/hamis-marcipan.html

2 megjegyzés:

  1. Hmm.., nagyon finomnak látszik! Gratulálok a blogodhoz és köszi a bizalmat az enyémhez! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a bevonásos megoldás! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...