Hozzávalók:
2 dl tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor
4 dkg liszt
3 tojás
2 dkg vaj
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot és a lisztet, pár percig kevergetve kis lángon főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután elkeverjük benne a tojássárgáját.
A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan összekeverjük a mákos masszával.
Kivajazott hőálló tálkákba öntjük a krémet és 650 Watton 2 percig mikrózzuk (8 db 1 dl-es csészébe elosztva, 2-2 csészét rakunk egyszerre a mikróba).
Tányérra borítjuk, melegen tálaljuk, pl. meggybefőttel, savanyúbb lekvárral.
Jó kis recept, mikróban még nem készítettem felfújtat, de praktikus, az biztos! Kipróbálom valamikor.
VálaszTörlésÉn is most próbáltam először, de működik :)
VálaszTörlés