2012. január 30., hétfő

Vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémes





Hozzávalók:
Kb. 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
1,5 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
7 ek cukor
1 ek liszt
12,5 dkg margarin
7 dl tej
fél cs zselatin
2 csapott ek kakaó

Elkészítés:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm. 
A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kakaót is és mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel.
Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.






4 megjegyzés:

  1. Ezt a sütit én is nagyon szeretem, mindenféle pudingporral kipróbáltam már, de ez a "kétszínűség" még nem jutott eszembe. :D Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :)
    Tényleg új kedvenc lett, különböző variációkban, esetleg plusz gyümölccsel biztos elkészül majd még.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...