2012. november 14., szerda

Gesztenyés sajttorta (mascarpone nélkül)


Ez egy olyan sajttorta, ami nagyobb részt nem sajtból készül, hanem tejfölből.
Eredeti recept szerint sima sajttorta volt, de gondoltam, egy kis gesztenye nem árthat neki :) És tényleg nem ... :)

Hozzávalók:
300 g darált keksz
150 g margarin
250 g natúr vajkrém 
900 g tejföl
1 tasak vaníliás cukor
3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
kb 10 dkg kristálycukor
4 tojás
250 g gesztenyemassza

Elkészítés:
A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb. 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
A végén belekevertem a gesztenyemasszát - én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
Kihűlés után szeletelhető.

Banános sajttorta receptje: itt



Forrás: http://www.keresztenyszepsegportal.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1747:cheesecake-a-la-mutter-sajtkr%C3%A9m-mascarpone-n%C3%A9lk%C3%BCl&Itemid=88

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötleted! Imádom a gesztenyét és a sajttortát is, úgyhogy mentve!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...