2011. április 21., csütörtök

Dinnye süti



Hozzávalók:
15 dkg búzadara
10 ek tej
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
tortadara
keserűmandula-aroma
vérnarancsaroma
zöld és piros ételfesték

Elkészítés:
A grízt leforrázzuk a tejjel, majd hozzáadjuk a margarint, porcukrot és a kekszet. Két egyenlő részre osztjuk, az egyik adagba keserűmandula-aromát és kevés zöld ételfestéket teszünk, a másikba vérnarancsaromát, piros ételszínezéket és tortadarát (ez lesz a dinnye magja). A zöld színezék elhagyható, a mandulaaromától úgyis zöld lesz, a piros málnaszörppel pótolható, így kevésbé erőteljes színeket kapunk.
A piros részből golyókat formázunk, a zöldből pedig "héjat" tapogatunk rá. Na, ez elég időigényes, én dupla mennyiséget szoktam egyszerre készíteni, a formázgatással elvagyok kb. 1 órát.
Pár órára hűtőbe teszem, majd négyfelé vágom. A kés lapjával könnyen ki lehet igazítani a vágás miatti deformálódást.

Ezekből a hozzávalókból csak a keserűmandula-aromát felhasználva, a golyócskákat keserű kakaóporba hempergetve hamis marcipángolyókat készíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...