2013. május 21., kedd

Tonhalas táska bringatúrához (is)


Régen nagyon sokat bicikliztem, de itt Pesten nincs bringám - nem tudnám hol tárolni -, így szerintem pár éve nem is ültem biciklin. De most egy napra kaptam kölcsönbringát, úgyhogy elterveztük, hogy meghódítjuk Szentendrét. Indulás a nyóckerből, így összejött a végére 60 km. Egész jó teljesítmény az edzetlenségünkhöz képest. A lábunkkkal/tekeréssel nem is volt probléma, de az üléssel ...! Kb. az első két kilométeren kiderült, hogy nem lesz túl kényelmes ... :D Itt a nyereg FÖLÖTT kellett volna puhítani a "húst" :D Azért túléltük ezt a részét is és nagyon jó volt! :)

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 tonhalkonzerv
kb 1 dl ketchup
kb 10 dkg trappista sajt
oregánó
1 tojás
lenmag, szezámmag

Elkészítés:
A tonhalat villával jól összetörjük, ízlés szerint teszünk bele ketchupot, reszelt sajtot és fűszereket - én éppen oregánót.
Optimális esetben már előre kinyújtott tésztát veszünk :) Én most nem ilyet találtam, úgyhogy sodrófa híján más megoldást kellett találnom. Kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.

sodrófám: folpack gurigája folpackkal bevonva

Téglalapokra vágjuk a tésztát, megkenjük tojással, ráhalmozzuk a tonhalat az egyik felére, rácsukjuk a másik felét, jól összenyomjuk és villával lenyomkodjuk körben a széleket. Ezt érdemes jó alaposan csinálni, mert nekem némelyik táskából meg akart szökni a hal :)
A tészta tetejét is megkenjük tojással és megszórhatjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (200 °c-on kb 20 perc).
A tekerés után a célban elfogyasztjuk :)




1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...