2013. augusztus 28., szerda

Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül


Nagyon egyszerűen elkészíthető gesztenyetorta Katucitól, sütés nélkül, nálam meggyörvényekkel.

Hozzávalók (kb 18 cm-es formához):
100 g (Győri Édes) keksz
50 g olvasztott vaj
10 g cukrozatlan kakaópor
500 g gesztenyemassza (nálam cukrozott)
250 g mascarpone
egy marék meggy

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a kakaóporral. A forma aljába nyomkodjuk.
A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük. (Ha nem cukrozott a gesztenyemassza, akkor kb. 10 dkg cukrot tegyünk bele.) A meggyet tegyük bele, egyet-kettőt keverjük rajta, így örvények maradnak a gesztenyés krémben, majd egyengessük el a kekszes rétegen.
Néhány óra hűtés után fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...