2013. május 9., csütörtök

Tojás és élesztő nélküli pogácsa


Hoppá! Nem kell hozzá "semmi"? Kipróbálom ...! :)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg vaj (eredeti recept szerint kacsazsír)
1,5 dl tejföl
1 kiskanál só
2 csipet cukor
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 marék mag: tökmag, lenmag, szezámmag
opcionálisan 1 fej pirított hagymakocka

Elkészítés:
A lisztet, szódabikarbónát, sót és cukrot összemorzsoljuk a vajjal/zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a magokat és a hagymát.
Alaposan összegyúrjuk, majd pihentetjük egy negyed órát.
Lisztezett deszkán kb 1 cm-esre nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük kis tejföllel és megszórhatjuk némi maggal vagy sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.


Forrás: http://krisztakonyhja.blogspot.hu/2011/05/csucs-pogacsa-tojas-es-eleszto-nelkul.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...