2013. május 14., kedd

Gumisüti


Valami rémlik, hogy ettem én már ilyet nagyon régen és nagyon bejött. Persze, mert szeretem az ilyen gumicukor-, pillecukorszerű dolgokat (kakaós pillecukrot jó néhányszor készítettem is). Nem volt kedvem sütni, ezért választottam ezt az egyszerűbb édességet. Mondjuk tényleg nem bonyolult, de többet szórakoztam vele, mire meglett a 4 réteg, mintha sütöttem volna valamit :) Aztán azt hittem, hogy nem akar összeállni, így végül nem vittem haza a szülőknek belőle, de mire visszaértem tőlük, mégis összeállt :) 
Hogy tuti legyen a végeredmény, inkább több zselatint tegyünk bele, biztos, ami biztos ...

Hozzávalók:
1. és 2. réteg:
6 tojás
10 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl víz
4 ek zselatin
+ a 2. réteghez 2 ek kakaópor
3. réteg:
5 dl tejföl
7 ek porcukor
1 cs vaníliáscukor
2 ek zselatin
nekem volt hozzá 4 ek szederlekvár is
4. réteg: 
tortazselé

Elkészítés:
Egy tepsit bevizezek, majd folpackot simítok bele.
1. és 2. réteg:
A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
3 dl vízben a zselatint simára keverve felforraljuk.
A tojássárgás masszát kettéosztjuk.
1. réteghez: a tojássárgákhoz még melegen hozzákeverjük a zselatin felét, majd óvatosan a tojásfehérje felét és a tepsibe simítjuk.
Berakjuk pár perce a hűtőbe/fagyasztóba, hogy némileg megdermedjen.
2. réteghez: a tojássárgákhoz keverjük a kakaóport, majd a maradék zselatint, végül a maradék tojásfehérjét.
Ráöntjük az 1. rétegre, mehet vissza a hűtőbe.
3. réteg:
A tejfölt elkeverjük a cukorral.
A zselatint 1,5 dl vízben kevergetve felforraljuk és hozzáadjuk a tejfölhöz. Itt jöhet esetleg a lekvár is.
Ráöntjük a 2. rétegre, majd visszatesszük a hűtőbe.
4. réteg
A tortazselét a zacskón szereplő utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a többi rétegre.
Jó pár óra hűtés után szeletelhető (nekem egy nap után állt össze igazán).



Forrás: http://webcukraszda.hu/gumisuti/

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki!:) Régóta tervezem elkészíteni, de egyelőre nem volt hozzá bátorságom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a bátorságban nincs hiány, végülis maximum rosszul fog kinézni valami, de az ízekkel nem szokott nagy probléma lenni :)

      Törlés
  2. Nem tudom, mért olyan egykedvűen néz lefelé a madárkád ilye mutatós édesség mellett? :)
    Nagyon jól sikerült és szépen szeletelted!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...