Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg marcipán (nálam csokis bevonatú marcipánkenyér volt, a csokit is belereszeltem a tésztába)
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összegyúrom. Kb. 1 órán keresztül pihentetem a hútőben.
Kb. fél centi vastagra nyújtom a tésztát, kiszaggatom és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
A márványos szín a kész tésztához adott pár csepp - éppenhogy beledolgozott - ételszínezékkel értem el.
A márványos szín a kész tésztához adott pár csepp - éppenhogy beledolgozott - ételszínezékkel értem el.
Nudleee-től nyertem színes cukrokat, íme az első bevetésük, Rékától pedig egy gyönyörű karácsonyi albumot, az utolsó képen, ill. a linken megnézhetitek, köszönöm szépen még egyszer.
a madár lassan közelít a kekszekhez ... |
... aztán a fénysebességnél is gyorsabban elkezdi enni ... |
... de végül sikerül leleplező fotót készíteni róla :) |
Óh de szépek lettek! :) Ügyi vagy! :) Még sok szép ilyet készíts a bogyókákkal! :)
VálaszTörlésKellemes Ünnepeket Kívánok! Puszi!