Az úgy volt, hogy megláttam Erinaceánál a narancsos-fahéjas karamella receptjét és gondoltam, hogy ezt én is megcsinálom. Neki is láttam, de valószínűleg kicsit több folyadék került bele, mint kellett volna (nem szoktam méricskélni semmit), mert a végén nem lehetett szépen szeletelni, nyúlt az egész. Sebaj, majd bevonom olvasztott étcsokival és lesz belőle szaloncukor. Hát nem lett :) Valamiért a csoki sem akart megszilárdulni. Itt már nem adtam fel, mert az íze szuperjó lett, a narancsdarabkák mintha kandírozva lettek volna benne. Fogtam, összegyúrtam az egészet némi darált keksszel, így lett kis tartása és elneveztem szaloncukornak :)
Hozzávalók:
13 dkg narancspüré - nálam apróra szeletelt narancsdarabkák voltak
1 dl habtejszín
14 dkg méz
15 dkg cukor
fahéj ízlés szerint
1 narancs reszelt héja
1 dkg vaj
1 tábla étcsoki (10 dkg)
darált keksz
Elkészítés:
A mézet elkezdem melegíteni, majd hozzáadom a cukrot és karamellizáljuk. Ezután óvatosan hozzáöntjük a narancspüré és a tejszín keverékét, majd fahéjat és a narancshéjat. Addig főzzük, amíg annyira összesűrűsödik, hogy keverés közben lehet látni a lábos alját (kb. 20 perc). A tűzről levéve belekeverjük a vajat.
A masszát lábosba vagy fém tálcára töltjük (én kibéleltem sütőpapírral) és várjuk, hogy megdermedjen.
Vajas/olajos késsel szeleteljük.
Ezután jött az én bénázásom az olvasztott csokiba forgatással, majd az egész újragyúrása darált keksszel, ami optimális esetben nyilván kihagyható :)Forrás: http://www.pralineparadicsom.hu/2011/12/narancsos-fahejas-karamella.html
Vajon hogy került oda az a fehér téglalap ...?
VálaszTörlésSzia !:)
VálaszTörlésMa adtam fel a nyereményszappanodat...még karácsonyig megkapod!
Szép napot kívánok!
Edina