2012. október 1., hétfő

Almás-túrós sütemény

 

Hozzávalók:
25 dkg hámozott, kis kockára vágott alma (az enyémbe került némi őszibarack is, mert az is volt otthon :))
1 ek citromlé
3 dkg vaj
12,5 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás pudingpor (főzős)
50 dkg túró
1 csipet só
+ a forma kikenéséhez vaj és liszt

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, majd ehhez a pudinport és a túrót.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
Először az almát, majd a fehérjét keverjük a túrós masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.





Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almas-turos-sutemeny

4 megjegyzés:

  1. Ez csuda-finomnak néz ki, gondolom olyan könnyű tészta mint amilyennek látszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon könnyű, először féltem is, hogy csak kanállal tudjuk enni, de végül lehetett szeletelni :)

      Törlés
  2. Hova tünt a madárkád? Elrepült?
    Nem látom a képen!
    Anyu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...