Hozzávalók:
a sötét réteghez:
15 dkg margarin
4 ek kristálycukor
3 ek kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
a világos réteghez:
13 dkg margarin (én 10 dkg-t használtam, de legközelebb lehet, hogy még kevesebbet fogok)
1 dl sűrű tejföl
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kókuszt, diót és kekszet, majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt egy kb 20x20 cm-es edény aljába tapicskoljuk.
A világos réteghez kikeverjük alaposan a hozzávalókat és a kekszes rétegre simítjuk.
Pár órára a hűtőbe tesszük.
Reszelt csokit, tortadarát tehetünk a tetejére.
Nnna, csak megtaláltam, hogy ki ő!!Annyira aranyos :))
VálaszTörlésNagyon fincsinek tűnik és hogy illik a madárkád színeihez! Szinte összeolvadnak... :-)
VálaszTörlésNa, ezt a receptet nagyon gyorsan elmentem!!! ;-)
VálaszTörlés