2013. június 12., szerda

Sült banán mandulás karamellszószban




Hozzávalók:
2 banán
50 g barna cukor
15 g vaj
1 púpozott ek szeletelt mandula
a tálaláshoz: vaníliapuding vagy vaníliafagyi

Elkészítés:
A cukrot közepes hőfokon egy serpenyőben felolvasztjuk.
Amikor teljesen felolvadt és elkezdett sötétedni, simára keverjük a vajjal.
Ekkor jöhetnek a banánok, megforgatjuk a karamellben őket, beleszórjuk a mandulát, azzal is megforgatjuk.
Itt lehetne flambírozni is, de ilyet még nem csináltam és gondoltam, hogy kihagyom a konyha felgyújtását :) Illetve lehet még kb 4 cl kókusztejet hozzáadni, hogy lágyabb legyen a szósz, ezt szintén kihagytam.
Lehet a puding tetejére, aljára halmozni vagy összekeverni is az egésszel.



További banánosságok:
banános bread and butter pudding
banánhab
plum-banana curd
zsiráfmacska-banánrépa torta
banános tejespite
banános bonbon
banános császármorzsa
banános süti magától képződő karamellás szósszal
fűszeres fordított banános süti
banános-körtés papucs
banános körteleves
banános-csokis süti
banános sajttorta
banángolyó
banánfelfújt


Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100125/sult_banan_mandulas_karamellszoszban_-_lepesrol_lepesre/

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...