Elkészítjük a pudingot mikróban vagy hagyományos módon.
Az átlós kivitelhez poharakat kitámasztjuk ferdén úgy, hogy hozzá is férjünk a puding adagolásánál és ne is borulhasson fel, csúszhasson el. Én konyharuhára tettem őket és tejesdobozokkal körbebástyáztam. Ha többet kínálunk majd egyszerre, úgy néznek ki jól, ha egyforma a dőlésszögük :)
Belekanalazzuk a pudingot.
Megvárjuk, míg megdermed, utána egy kicsit mehet a hűtőbe.
Elkészítjük a gyümölcszselét. Kb. fél liter folyadékhoz általában 9 g zselatinnal kell számolni (vagy a tasakon levő leírás szerint).
A meggyet kicsit turmixoltam, lehet teljesen homogénre is, én szerettem volna a gyümölcsdarabokat is látni.
Ha kevés a leve, adhatunk hozzá vizet vagy valamilyen gyümölcslevet.
A zselatin tasakján levő leírás szerint elkészítjük a zselét és óvatosan a pudingra öntjük.
Hűtőbe tesszük, ha megdermed, fogyasztható.
Nagyon klassz mutatós így!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
Törlés