2013. június 25., kedd

Svéd citromtorta muffinformában


Amikor megláttam Teller-cake Zsuzsánál ezt a svéd citromtortát, egyből tudtam, hogy ezt sürgősen meg kell csinálnom, annyira jól nézett ki, hogy olyan jó kis tömör, szaftos a belseje. Nem is csalódtam benne, nagyon finom savanykás, igazi nyári sütemény.

Hozzávalók:
15 dkg margarin
2 tojás
15 dkg nádcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és lereszelt héja
10 dkg liszt
egy marék meggy/cseresznye

Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.
A tésztát muffinkapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük.
Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tetejét meg lehet szórni kis színes kókuszreszelékkel.




4 megjegyzés:

  1. De jó ötlet muffinként!! :) És imádom a retro-s pöttyös bögrédet a háttérben, nekünk is volt kiskoromban zöld pöttyökkel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bögre tényleg retro lehet, a nagymamámé volt :) Odaillett a sok piros mellé :)

      Törlés
  2. Kicsit kések ugyan a blogkóstolóról, de hidd el meg volt az oka :) Holnap reggel viszont pótolni fogom, méghozzá ezzel a finomsággal...:) Nagyon jó kis recept!

    VálaszTörlés
  3. Nálam is elkészült! Nagyon finom lett, kösz a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...