Hozzávalók:
22,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
vanília vagy vaníliaaroma
10 dkg porcukor
vanília vagy vaníliaaroma
1 cs só
32 dkg liszt
kristálycukor opcionálisan
32 dkg liszt
kristálycukor opcionálisan
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliát, sót és a lisztet.
Hengert formázok belőle (nálam négyszögesedett a kör ...) és folpackban a hűtőben pihentetem pár órát.
Kristálycukorba hempergetjük a rudat (én ezt kihagytam) és felszeleteljük kb 1 cm-es korongokra.
180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben kb 25 percig sütjük (amíg elkezd barnulni a széle). Kicsit megnőnek, hagyjunk helyet köztük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Forrás: http://gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2008/09/23/Vanilias_sable_diamant/
Tetszik!!
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszives, van egy kis meglepim számodra:)
VálaszTörlésHmm, de fini kis kekszek. Nagyon-nagyon szeretem a vaníliásat :)
VálaszTörlésMegvan ám a Blogkóstoló 2. fordulójának a sorrendje. Neked az alábbi blog jutott >> http://fernelax.blogspot.com.es/
Jó játékot :)
A határidő ápr.18.
TörlésKöszönöm! :)
TörlésMár meg is kukkantottam a "kóstolnivaló" blogot, hát, nem lesz könnyű dolgom, inkább mesélős, mint főzőcskézős, de rajta leszek az ügyön ...