2012. január 13., péntek

Uirou - japán édesség (módosított változat)





Láttam egy tv-műsort japán és mindenféle távol-keleti édességekről, így kezdtem keresgetni, képeket, recepteket és találtam meg az uirout, amely hagyományos japán párolt sütemény rizslisztből és cukorból. Egyik jellemző ízesítése a matcha tea.
 
Ez meg itten a nem rizslisztől, nem hagyományos módon és nem matcha tea ízesítéssel készült változata :)

Hozzávalók:
8 dkg búzaliszt (4 púpozott evőkanál)
2 dkg rizsliszt (én ezt úgy, ahogy van, átváltottam búzalisztre)
10 dkg cukor
3,5 dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük csomómentesen egy mikrózható edényben. Ha maradt benne csomó, le kell szűrni.
Az edényre tetőt rakunk, de nem zárjuk le, hogy ki tudjon szökni a gőz és 7 percig mikrózzuk a legmagasabb fokozaton. Kivesszük (leápoljuk a gőz által megégetett kezünket ...) és ha kihűlt, 2 órára hűtőbe rakjuk.
Én a sima víz helyett narancslevet használtam, a lilás változatba pedig tettem egy adag összenyomkodott szedret (nem szűrtem le a végén).

Zselés állaga van, elsőre kicsit furcsa, de rákaptam, főleg a szedresre ... :) Könnyen szeletelhető késsel.

Hagyományosan így néz ki:
 
http://onpara.jp/share/around/winter/images/data/photo_uirou.jpg

http://kaikoan.com/pic/uirou1.jpg

Az enyém pedig így:




Forrás: http://nyulsopinion.wordpress.com/2009/11/25/japan-edesseg-recept-uirou/

6 megjegyzés:

  1. Szia! Ez nagyon jól néz ki, és biztosan finom is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon tetszik és ötletes is:). Már ki is nyomtattam a receptet:)

    VálaszTörlés
  3. Kiváncsi leszek a véleményetekre. Érdemes minél erősebb aromájú gyümölcsöt beletenni, a vízzel készültnek nem lehet túl sok íze ...

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik, el is mentem. :)

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem én is!!!
    A játék keretén belül!

    http://hajoka.blogspot.com/2012/03/uirou-linyahtol.html

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...