2011. október 3., hétfő

Kekszes-almás sütés nélkül

 

Hozzávalók: 
kb 1 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
citromlé
fahéj
50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
tortabevonó


Elkészítés:
Az almát lereszeljük és 5 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel és az almához adva kb. 2 percig főzzük.
Egy tepsiben kirakjuk egymás mellé a kekszeket, erre öntjük az almát, majd a tetejére is kekszet teszünk.
A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót/csokit öntünk.
Pár órára hűtőbe tesszük.

a pudingos alma önmagában is nagyon finom

... és palacsintatöltelékként is



3 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy nem veszi át a pudding színét az alma. Én először azt hittem zselésítővel csináltad. Jó ötlet, érdemes kipróbálni! Az a madár az külön édi!)))

    VálaszTörlés
  2. A puding kis mennyiség ahhoz, hogy az alma átvegye a színét, viszont nagyon jól összefogja a "tölteléket".
    Van is ötletem, hogy hogyan fogom a tölteléket tovább "turbózni" :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...