Hozzávalók:
kb 1 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
citromlé
fahéj
50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
tortabevonó
Elkészítés:
Az almát lereszeljük és 5 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel és az almához adva kb. 2 percig főzzük.
Egy tepsiben kirakjuk egymás mellé a kekszeket, erre öntjük az almát, majd a tetejére is kekszet teszünk.
A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót/csokit öntünk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
a pudingos alma önmagában is nagyon finom
... és palacsintatöltelékként is
Érdekes, hogy nem veszi át a pudding színét az alma. Én először azt hittem zselésítővel csináltad. Jó ötlet, érdemes kipróbálni! Az a madár az külön édi!)))
VálaszTörlésA puding kis mennyiség ahhoz, hogy az alma átvegye a színét, viszont nagyon jól összefogja a "tölteléket".
VálaszTörlésVan is ötletem, hogy hogyan fogom a tölteléket tovább "turbózni" :)
Finom. :)))
VálaszTörlés