A töltelék nagy érdekes, rugalmas állagú, kicsit a puha gumicukorhoz hasonlít. Az elkészítése is hasonló, mint a pillecukoré.
Hozzávalók:
2 ostyalap (kb normál tepsi méretű)
30 dkg cukor
15 g zselatin
12,5 dkg margarin
kb 5 dkg kókuszreszelék
kb 3 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
Elkészítés:
1 dl hideg vízben feloldjuk a zselatint.
A cukrot 6 evőkanál vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a zselatint és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a margarint is.
A tűzről levéve addig mixerezzük, amíg az állaga meg nem változik (a folyékonyból kemény habos krém lesz - mint a pillecukor készítésénél), és ki nem fehéredik. Ez kb 7 perc volt nekem.
Ekkor belekeverjük a kókuszt és a narancshéjat és a két ostyalap közé töltjük. Pár órára egy nehezékkel a tetején hűtőbe tesszük.
Narancshéj és kókusz helyett lehet diós, mazsolás, színes zselécukros is a töltelék.
Konyhalál Facebook oldal: www.facebook.com/konyhalal
Konyhalál Facebook oldal: www.facebook.com/konyhalal
a régi tankönyvek újrahasznosítása - nehezékként |
Forrás: http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/12/13/main.php?l=j3.htm
Mmmm, izglmas! :)
VálaszTörlésJajj de jó lett, nagyon kiváncsi vagyok az állagára: )Én még mindig "fehérezek" otthon:)
VálaszTörlés