2012. március 26., hétfő

Jeruzsálemi túrótorta


A Szellem a fazékban blogban megakadt a szemem ezen a "nemnormális" (értsd: nem hagyományos) sütin, volt is otthon kuszkusz ...

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
tésztához:
2,5 dl kuszkusz
5 dl forró víz
1 cs só
5 dkg vaj
2 tojás
1 ek méz
túrótöltelékhez:
50 dkg túró
1 dobos Philadelphia sajtkrém vagy 12 dkg mascarpone vagy 12 dkg natúr vajkrém
2 tojás
1 narancs reszelt héja
3 ek méz
sziruphoz:

1/2-1 narancs leve
5-6 ek méz
tetejére:
dió, mandula, pisztácia

Elkészítés:
A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre. Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat.
A túrótöltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
A forma aljába sűtőpapírt szabunk, erre simítjuk a kuszkusz felét, erre a túrót, majd óvatosan a kuszkusz másik felét. Kissé nehezen lehet eloszlatni, próbáljuk kis darabkákat egyenletesen a túróra tenni. Erre jöhet a dió/mandula.
200 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
A sziruphoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy sűrűn folyós legyen, tálaláskor öntsük a szeletekre.




2 megjegyzés:

  1. DE jó nekem is van otthon kuszkusz és még sosem használtam:) Szerintem ez lesz az első nekifutásom:)Köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Rendes" kajákat lusta vagyok csinálni, ezért vettem, mert köretnek nagyon kényelmes és gyors elkészíteni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...