2011. március 16., szerda

Marcipános kalács

Hozzávalók:
1 tojás
1 kis doboz joghurt
kb 1,5 dl víz
30 dkg liszt 
5 dkg cukor
1/2 cs élesztő
2 ek olaj
1 vaníliáscukor
1 csipet só
Töltelékhez:
5 dkg margarin
1 marcipánkenyér (100 gr)

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a felmelegített joghurt és víz + cukor keverékében. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztok. Kb. 1 óra múlva kinyújtom, lágy margarint és kis marcipándarabokat oszlatok el a tetején (nekem a csokival borított vált be, a csoki plusz ízt ad hozzá), majd feltekerem. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...