2013. szeptember 17., kedd

Csokis pilletorta


Bár a neve és mások képei alapján sokkal könnyedebb tésztára számítottam, inkább a Sport szeletre emlékeztető "dolog" sült ki belőle :) Jó kis tömény csokiíz. Én rontottam el valamit vagy tényleg ilyennek kell lennie? Bár a rontás elég rosszul hangzik, mert azért egy kis rummal tökéletes Sport szelet íz született volna :)
Update: Megnyugtattak, ennek ilyennek kell lennie :) A "pille" megnevezés nem tészta könnyedségére, hanem a liszt nélküliségére utal :)

Hozzávalók:
22,5 dkg étcsoki
22,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1,25 dl habtejszín
4 tojás

Elkészítés:
A csokit, vajat, cukrot és tejszínt gőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük, majd a csokit hozzácsorgatjuk és simára keverjük.
Sütőpapíros formába öntjük és 170 %C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Én kekszes gesztenyegolyókkal díszítettem, de eredetileg 1 dl felforralt tejszínbe beleolvasztott 12 dkg csokival lehetne bevonni, majd tejszínhabbal tálalni. 





Forrás: http://teller-cake.blogspot.hu/2013/04/csokolades-pilletorta-egy-falat.html

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Én is készítettem már, nem rontottál el semmit, ez ilyen nagyon tömény csokis édesség (de szerintem is isteni finom).:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor megnyugodtam, köszi :) De ez a név csalóka :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! Én is így is simán megenném :)

    VálaszTörlés
  3. Valahol a FB-on folytattunk erről egy párbeszédet, hogy a pille szócskával valószínűleg a lisztmentességére akartak utalni. Mert könnyűnek nem könnyű de az való igaz, hogy egy ízszimfónia. Nemhiába hasonlítottam és a brownie-hoz.

    VálaszTörlés
  4. Ez elég tömény süti, de friss gyümölcsökkel és egy kis savanykás szósszal mennyei:) Nagyon csinos lett, de elhiszem, hogy a golyókkal együtt elég tömény lehetett, de én nagyon szeretem.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...