2013. január 15., kedd

Gesztenyés-mandulás brownie


Flóra hirdetett játékot a 2. blogszülinapja alkalmából, mivel nagy browniemágus, így browniet kellett sütni az ő vagy más receptje alapján. Az ő "alap" brownie receptjét használtam, hozzátéve némi gesztenyét és mandulát (levéve némi cukrot), hmmm, így sem lett rossz ... :) (Megjegyzem, nekem Flórától a hamis marcipán az abszolút kedvenc, igen sokféle formában használtam már.)

Hozzávalók:
190 g vaj
190 g étcsoki
3 tojás
1 cs vaníliáscukor
170 g cukor
110 g liszt
1 kk só
250 g cukrozott gesztenyemassza
1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A kihűlt csokis masszát a tojáshoz adjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót is.
Belekeverjük a gesztenyemasszát és a mandulát is.
180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt kisütjük.


                                                        
                                           kitört az orange curd vulkán! :)


Flóra receptjét módosítva készült korábban a konyakmeggyes brownie is.


4 megjegyzés:

  1. Nyami! És micsoda narancs-zsonglőr lett a madarad...:-DD

    VálaszTörlés
  2. Uhh. Nagyon jol nezz ki. Igazabol meg sohasem csinaltam browniet, de ezt mindenkepp szeretnem kiprobalni. Sajnos itt nem kapni gesztenyemasszat :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Rendes" gesztenyével biztosan még finomabb :) De a brownie csak úgy magában, csokisan, minden plusz nélkül is kipróbálandó és nagyon egyszerű, szóval hajrá, utána újra fogod sütni! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...