2013. augusztus 13., kedd

Kókuszos márványos kekszes krémes


A vaníliás-kakaós és a sárgabarackos kekszes krémes után jöjjön egy harmadik változat, most kókuszosan, némi kakaóval. Lehetne fokozni még azzal, hogy a tetejét csokival leöntjük, így egészen bountys ízvilágot érhetnénk el.

Hozzávalók:
kb. 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
1,5 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
7 ek cukor
1 ek liszt
12,5 dkg margarin
7 dl tej
fél cs zselatin
6-7 dkg kókuszreszelék
2 csapott ek kakaó

Elkészítés:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm. 
A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kókuszreszeléket, másik felébe a kakaót keverem, plusz mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és felváltva rákanalazzuk a krémeket (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakjuk kekszekkel.
Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...