Diós-parmezános keksz receptjéből indult, ez lett belőle ... Durva színe van! :)
Jó tömény, egy darab elveszi az éhséget.
Hozzávalók:
10 dkg Nature Cookta tökmagliszt (eredetileg fehérliszt volt)
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt (eredetileg parmezán volt, én trappistát használtam)
2 tojás
10 dkg szezámmag vagy másfajta mag, pl. dió, pisztácia stb.
só, bors
Elkészítés:
A vajat puhára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sajtot, tojás, fűszereket, majd végül a magokat.
Összegyúrjuk, 4-5 cm vastag tömör hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
Kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle.
180 °C-os, előmelegített sütőben 16-17 perc alatt kisütjük sütőpapíros tepsiben.
Forrás: http://divany.hu/tejbenvajban/2008/01/20/beszelgetos_borozos_estekre_dios_parmezanos_keksz/
Ezt nagyon szeretném! :)
VálaszTörlésBe kell szerezek tökmaglisztet, s akkor majd elkészítem!
Na ezt ki kell próbálnom:) Ott árválkodik apolcon a lisztem, mióta megkaptam:) Szuper!:)
VálaszTörlés