Hozzávalók:
100 g cukor
4 dl víz
1 ek citromlé
120 g búzadara
5 dkg vaj
1 marék mazsola
1 marék dió
1 marék gyümölcs (nálam szeder)
1 kk fahéj
Elkészítés:
A cukrot a vízzel és a fahéjjal felforraljuk.
A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a diót, mazsolát, ezután a búzadarát, így kevergetjük 10-15 percig, amíg a dara barnára nem pirul.
Ekkor hozzáöntjük a cukorszirupot és beletesszük a gyümölcsöt és besűrűsödésig (2-3 perc) keverjük.
Kb negyed órát állni hagyjuk (addig puhul a dara), aztán fogyasztható melegen és hidegen is.Forrás: http://www.nosalty.hu/gyumolcsos_suji_halava_recept_23521
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése