2012. május 4., péntek

Almahab


Évánál láttam meg ezt a receptet és már alig vártam, hogy kipróbáljam. És tényleg nagyon finom! Bár az enyém nem lett olyan szép, mint az övé :( Ez gondolom, köszönhető annak, hogy nem volt kedvem elővenni a botmixert és csak villával nyomkodtam össze az almákat, illetve hogy araányaiban kicsit több tojásfehérjét használtam. Tehát most teljesen Éva receptjét teszem közzé, hogy szép is legyen, kövessétek az utasításokat! :)

Hozzávalók:
4 db közepes alma
1 tojásfehérje
5 dkg cukor
1,5 dkg margarin
reszelt citromhéj
2 ek citromlé

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és lereszeljük.
A margarinnal megpároljuk, hozzáadjuk a citromlevet és -héjat és hagyjuk, hogy elpárologjon a leve.
Hagyjuk kihűlni, majd leturmixoljuk(!) a cukor felével.
A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével és hozzáadjuk az almapürét.
Dióval vagy csokireszelékkel tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Guszta ! Jó az így is hogy csak összenyomtad, az íz a lényeg és az biztosan finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Én így is megenném:) Nagyon jó ötlet:) Én is leszoktam rövidíteni a fázisokat, hogy minél előbb ehessem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyrészt, hogy minél előbb lehessen enni, másrészt, hogy minél kevesebbet kelljen mosogatni ;-)

      Törlés
  3. Egyszerű, gyors , és szép lett!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...